Platou compartimentat din lemn de maslin natural, unicat. Platoul din lemn de maslin are doua compartimente diferite ca dimensiuni.
Platoul vine tratat cu ulei de masline si se recomanda tratarea frecventa a produsului cu ulei, pentru mentinerea aspectului si proprietatilor lemnului.
Este interzisa spalarea produsului in masina de spalat vase. Se spala cu apa calduta si detergent de vase.
Dimensiuni: 20 cm
Cod Produs OWT-06-06
INTRETINEREA PRODUSELOR DIN LEMN DE MASLIN
Intretinerea periodica a produselor din lemn de maslin este foarte importanta pentru mentinerea aspectului si proprietatilor.
Urmati aceste instructiuni simple si veti pastra produsul intact foarte multi ani:
Pentru spalarea produselor din lemn de maslin folositi doar apa calduta si detergent de vase obisnuit, niciodata nu scufundati in apa produsele si nu utilizati masina de spalat vase pentru a le curata.
Produsele din lemn de maslin trebuie sterse imediat dupa spalare. Pentru uscare, este interzisa folosirea unei surse de caldura.
Ideal este sa tratati lemnul uscat natural dupa fiecare spalare. A se folosi doar ulei de maslin pentru intretinere.
Cateva informatii despre lemnul de maslin:
Este foarte dur si neporos, nu absoarbe mirosuri si nu se pateaza, fiind astfel ideal de folosit in bucatarie.
Putine esente lemnoase ofera acest aspect deosebit al fibrei combinat cu duritatea si porozitatea recunoscuta.
Coloristica fibrei denota varsta lemnului, cu cat fibra este mai inchisa la culoare, cu atat lemnul este mai vechi.
Copacii pot trai chiar si 5000 de ani, ajungand la un trunchi cu circumferinta de peste 6 metri.
Toate produsele obtinute din lemnul de maslin provin de la copaci neproductivi, sustinand astfel agricultura in zonele de unde provin prin eliberarea solului si replantarea altor copaci.
Principalele zone de provenienta sunt Creta si Tunisia
Lemnul este lasat la uscat intre 3 si 5 ani, in mod natural, astfel, produsele rezultate nu se vor crapa in urma uscarii lemnului.