Platou compartimentat din lemn de maslin natural, unicat.
Platoul vine tratat cu ulei de masline si se recomanda tratarea frecventa a produsului cu ulei, pentru mentinerea aspectului si proprietatilor lemnului.
Este interzisa spalarea produsului in masina de vase. Se spala cu apa calduta si detergent de vase.
Dimensiuni: 30 cm
Cod Produs OWT-06-02
INTRETINEREA PRODUSELOR DIN LEMN DE MASLIN
Intretinerea periodica a produselor din lemn de maslin este foarte importanta pentru mentinerea aspectului si proprietatilor.
Cateva trucuri simple vor ajuta sa va bucurati de produsul ales pentru multi ani.
Pentru spalarea produselor din lemn de maslin folositi doar apa calduta si detergent de vase obisnuit, niciodata nu scufundati in apa produsele si nu utilizati masina de spalat vase pentru a le curata.
Ideal este sa tratati lemnul uscat natural dupa fiecare spalare. Folositi pentru ingrijirea lemnului doar ulei de masline.
Cateva informatii despre lemnul de maslin:
Este foarte dur si neporos, nu absoarbe mirosuri si nu se pateaza, fiind astfel ideal de folosit in bucatarie.
Putine esente lemnoase ofera acst aspect deoasebit al fibrei combinat cu duritatea si porozitatea recunoscuta.
Coloristica fibrei denota varsta lemnului, cu cat este mai intunecata fibra, cu atat lemnul este mai vechi.
Aspectul, coloristica si complexitatea fibrei lemnoase a lemnului de maslin ne spune exact zona din care provine acel copac.
Bucatile mari de lemn de maslin sunt foarte rare datorita modului de crestere al copacilor, care se rasucesc si se crapa odata cu varsta.
Copacii pot traii chiar si 5000 de ani, ajungand la un trunchi cu circumferinta de peste 6 metri.
Toate produsele obtinute din lemnul de maslin provin de la copaci neproductivi, sustinand astfel agricultura in zonele de unde provin prin eliberarea solului si replantarea altor copaci.
Principalele zone de provenienta sunt Creta si Tunisia
Lemnul este lasat la uscat intre 3 si 5 ani, in mod natural, astfel, produsele rezultate nu se vor crapa datorita uscarii lemnului.